T-Shirt Forums - Reply to Topic
 

Hi, Unregistered. | Today's Posts

T-Shirt Forums
User Name
Password

Register Today For Free!

Forgot Your Password?





Site Navigation








+   T-Shirt Forums > T-Shirt Industry Information > Direct to Garment (DTG) Inkjet Printing > BelQuette > [Flexi-Jet Model L] 1001D error
Thread: 1001D error Reply to Thread
Title:
  
Type Your Message Below:
Do NOT Post Self Promotional URLs (links to your website), Advertisements, or offer your services in the forum threads. It is against our Forum Guidelines.
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the T-Shirt Forums, you must first register.


Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Your username must be between 2 and 16 characters and contain only letters and numbers (no special characters like hyphens, *, ', ~, etc)
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

A confirmation email will be sent to this address, so please make sure it is accurate and that your email software is set to allow emails from our domain: t-shirtforums.com (sometimes the confirmation email gets accidently filtered into Yahoo/AOL/Hotmail/Gmail spam folders)
.

You won't be able to post until your email address has been confirmed. We take your privacy very seriously. Feel free to review our Privacy Policy in a new window.
Email Address:
First Name
It's nice to be able to be on a "first name" basis with the people you talk to in a forum. This is a totally optional field; if you like being on a first name basis, please enter your first name below :)

Log-in


Additional Options
Miscellaneous Options
Fancy Media Options

Topic Review (Newest First)
September 26th, 2017 04:48 AM
albertosu
Re: 1001D error

Finally!!! Now it seems very logical but when you can't print it is too hard to follow the logic...
I was like if I can do the head cleaning with no problem than it is not the problem with CR motor because he is moving the carriage left and right while doing the head cleaning.... wrong!!! It was the CR motor. Replaced and finely have smile on my face.... thank you for the tips...
September 26th, 2017 01:24 AM
albertosu
Re: 1001D error

For now (I did not fix the problem yet) but what you have described is very possible.... When I pull the belt the carrige overjump for one little step.
you said "Most of the time it is two small plastic tabs that break off on the top piece of the belt clamp."

Can you please send me the photo of those two small plastic tabs please?

I don't know exactly where they should be...

Thank you very much...this was very useful
you are the best
September 25th, 2017 09:26 AM
BQMatt
Re: 1001D error

There are several solutions to this error code. Usually if it happens at the same moment that the original poster explained it is something with the belt slipping. First try cleaning out all the teeth on the CR Motor gear. Also check that the belt is being held firmly in place by the belt clamp on the carriage. Move the carriage to the middle and remove the belt from the motor. Hold the carriage in place with one hand and pull on the belt with the other. The belt should not move. If it does then the is something wrong with the belt clamp on the carriage. Most of the time it is two small plastic tabs that break off on the top piece of the belt clamp.
September 23rd, 2017 07:55 AM
albertosu
Re: 1001D error

Please tell us how did you solve your problem.

I have the same one...

thx
June 22nd, 2011 02:48 PM
charlieshirt
Re: 1001D error

Quote:
Originally Posted by silverarrows
I had the same error for my viper and I noticed that the sensor for the tape was not sitting properly. Just check if the tape is really parallel through the sensor
The tape is dead centered and the sensor is somewhat new.

Also have noticed that I can't do a deep power clean by communicating with the printer through the computer. It doesn't recognized the printer. It does however when we go to try and print.
Thanks,
Rick
June 22nd, 2011 02:36 PM
silverarrows
Re: 1001D error

I had the same error for my viper and I noticed that the sensor for the tape was not sitting properly. Just check if the tape is really parallel through the sensor
June 22nd, 2011 01:39 PM
kevrokr
Re: 1001D error

That is an odd place for that to occur. Please call me at the number below.

|
|
|
|
V
June 22nd, 2011 09:19 AM
charlieshirt
Re: 1001D error

Having a problem with my flexi-jet L.
Everything works fine up until the printer moves forward to the print position. When the head moves over to start printing, it stops right before it drops ink and the error code 1001D pops up.
I'm confused by this because before it moves forward to the print position, the head moves all the way from right to left then back, then the printer moves forward to the print position. In the past when we got that error code, the head would not move from one side to the other. The sensor is clean and the strip going through the sensor is clean and centered.
Please help!
Thanks,
Rick

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

All times are GMT -8. The time now is 12:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2004-2014 T-ShirtForums.com. All rights reserved.