T-Shirt Forums

T-Shirt Forums (https://www.t-shirtforums.com/)
-   Embroidery (https://www.t-shirtforums.com/embroidery/)
-   -   ZSK Sprint 4, T8 using Hatch Embroidery 2 Trimming issues. (https://www.t-shirtforums.com/embroidery/t876243.html)

TheWolzenator May 30th, 2019 08:44 PM

ZSK Sprint 4, T8 using Hatch Embroidery 2 Trimming issues.
 
We just bought a ZSK Sprint 4 with a T8 Control module on it with Wilcom's Hatch Embroidery 2 as our digitizing software, and have started having issues with the trimmer. As we are running a design the machine will start the auto-trim process and will finish said process, but will not actually trim the thread. It does not do this all the time, but usually in the same spots on certain designs. It will make three or four jumps correctly then we would have to manually trim the rest of the jumps. We have tried changing both the trim settings on the T8 and in Hatch, to no avail. We have also cleaned the trimmer to make sure that it was not gummed up, and that too, has not fixed the issues.
-Wyatt

austitch May 30th, 2019 10:49 PM

Re: ZSK Sprint 4, T8 using Hatch Embroidery 2 Trimming issues.
 
Quote:

Originally Posted by TheWolzenator (Post 4432123)
We just bought a ZSK Sprint 4 with a T8 Control module on it with Wilcom's Hatch Embroidery 2 as our digitizing software, and have started having issues with the trimmer. As we are running a design the machine will start the auto-trim process and will finish said process, but will not actually trim the thread. It does not do this all the time, but usually in the same spots on certain designs. It will make three or four jumps correctly then we would have to manually trim the rest of the jumps. We have tried changing both the trim settings on the T8 and in Hatch, to no avail. We have also cleaned the trimmer to make sure that it was not gummed up, and that too, has not fixed the issues.

-Wyatt

Hi Wyatt

Please ensure when you load the design that you load and select "optimise with user defined values" and ensure the trimming is on at to 3 jump stitches also ensure the catcher has enough length to pull the thread after trimming or that the knife setting is adjusted correctly.

Also have a look at ZSK's youtube channel @zskfilm

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

TheWolzenator May 31st, 2019 06:56 PM

Re: ZSK Sprint 4, T8 using Hatch Embroidery 2 Trimming issues.
 
Okay, so I have finally found the solution to the issues that I was having, and hopefully this will translate to other ZSK machines, and maybe others as well. As previously stated we were having issues with the trimming function of our ZSK Sprint 4. We had taken it apart and cleaned it, but did not take the knife off to check it. After doing what we had been told to do by @austitch, it was still having troubles, we called our local ZSK distributor and did what they asked us to do, again to no avail. I finally took the knife off and inspected it, to find that where the trimming hook and the knife met, there had been a bur develop and made it to where the knife and the hook did not meet flush and actually trim the thread. After a few passes with a sharpening file, the bur was gone and the machine is now running great! Hopefully this helps others with the same problem!

TL;DR : If Your ZSK Sprint series machine is not trimming when it is supposed to, check the trimming knife where it meets the hook and file down any bur that may be there.

Good luck stitching,
Wyatt


All times are GMT -8. The time now is 09:50 PM.

vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2004-2014 T-ShirtForums.com. All rights reserved.